De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

antilliaanse melk en koekjes (pindakoekjes & mango colada)

25 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Antilliaanse melk en koekjes (pindakoekjes & mango colada)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pindakoekjes
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de pinda’s en amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Maal de pinda's en amandelen fijn in de keukenmachine of met een staafmixer.

Vijzel de kruidnagels fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit Meng het vanillemerg, de bloem, het kaneel en bakpoeder door de kruidnagels.

Breek de eieren boven een kom. Klop met de keukenmachine de boter met suiker luchtig in een keukenmachine en voeg beetje bij beetje de eieren erdoor. Voeg het pindamengsel toe en roer goed door. Voeg het bloemmengsel toe en spatel door tot de bloem goed is opgenomen. Kneed het geheel tot een deeg.

Bestrooi je handen met bloem en pak een balletje deeg zo groot als een golfbal. Rol er een staaf van circa 10 centimeter van en leg deze in een S-vorm op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in circa 25 minuten goudbruin in de oven.

TIP
Gebruik je xl eieren, neem dan 2 eieren in plaats van 3.

Mango colada
Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees fijn in een blender. Voeg naar smaak ananassap, gecondenseerde melk en kokosmelk toe.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker