De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Anelletti al tonno e pomodori secchi con rucola (Pasta met tonijn en gedroogde tomaat met rucola)

Een heerlijke pasta met tonijn en gedroogde tomaat geserveerd met een frisse salade van rucola en tomaat.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Anelletti al tonno e pomodori secchi con rucola (Pasta met tonijn en gedroogde tomaat met rucola)

Bereidingswijze

Kook de anelletti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Wel de gedroogde tomaten in warm water.

Saus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd de rode peper fijn. Hak de peterselie. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en rode peper. Giet de gewelde tomaten af en snijd de tomaten in kleine stukjes. Voeg de tomaten toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Blus af met een scheut wijn en roer de peterselie erdoor. Halveer de cherrytomaten, voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tonijn toe en warm kort door. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

Pasta
Giet de anelletti af en roer door de saus. Voeg de mozzarella en de helft van de rucola toe en verwarm nog circa 2 minuten tot de mozzarella gesmolten is.

Salade
Snijd de tomaten in plakjes en voeg toe aan de rest van de rucola. Halveer de limoen en voeg het sap van een halve limoen toe aan de salade. Breng de salade op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.