Pluk de muntblaadjes. Houd een paar mooie kleine blaadjes apart en doe de rest in een vijzel. Wrijf de blaadjes tot een pasta en doe er 1 of 2 eetlepels extra vergine olijfolie door om er een muntolie van te maken. Snijd de kroon en de onderkant van de ananas, zet hem rechtop en verwijder de stekelige schil. Snijd de vrucht in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in de lengte in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes op een grote schaal of verdeel ze over individuele borden. Neem de tijd om alle blauwe bessen doormidden te snijden en strooi ze over de plakjes ananas.
Marmer de yoghurt met een scheutje van de muntolie (bewaar de rest voor een ander recept) en schep kloddertjes op het fruit. Rasp de limoenschil erover en besprenkel met het sap. Snijd de apart gehouden muntblaadjes in dunne reepjes, strooi ze over het fruit en besprenkel met een paar drupjes extra vergine olijfolie (ja, je leest het goed – dat is echt heerlijk).
© 2017 Jamie Oliver
Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.
0 reacties