1. Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter met de suiker tot een romig mengsel.
2. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed. Voeg een snufje zout toe.
3. Meng het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en de melk erdoor.
4. Schep het beslag in de met bakpapier beklede vorm en bak circa 40 minuten in de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
5. Roer ondertussen de mascarpone los. Klop de slagroom lobbig met de suiker. Spatel de mascarpone en room door elkaar. Laat opstijven in de koelkast.
6. Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan.
7. Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen. Haal uit de vorm.
8. Prik de bovenkant van de cake in met een satéprikker. Doe de likeur in een kommetje en bestrijk de cake ermee.
9. Verdeel de mascarponeroom over de cake.
10. Halveer de aardbeien en leg op de topping. Bestrooi de taart met het geroosterde amandelschaafsel.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties