De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Amandelgranité met gesuikerde amandelen en amandelkoekjes

Maal voor de amandelmelk in een keukenmachine de amandelen met suiker fijn en voeg het water toe. Laat eventueel een paar uur tot een nacht staan zodat de smaak goed doortrekt. Roer het rozenwater door de amandelmelk. Zeef de amandelmelk door een fijne zeef en bewaar de pulp voor de amandelkoekjes.

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Amandelgranité met gesuikerde amandelen en amandelkoekjes

Bereidingswijze

Granité
Maal voor de amandelmelk in een keukenmachine de amandelen met suiker fijn en voeg het water toe. Laat eventueel een paar uur tot een nacht staan zodat de smaak goed doortrekt. Roer het rozenwater door de amandelmelk. Zeef de amandelmelk door een fijne zeef en bewaar de pulp voor de amandelkoekjes. Schenk de amandelmelk in een lage metalen bak of plastic diepvriesbak en laat circa 4 tot 5 uur bevriezen. Schraap om het half uur de ijskristallen los. De granité is klaar om geserveerd te worden als deze een schilferige massa is geworden.

Amandelkoekjes
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Laat de overgebleven amandelpulp goed uitlekken en knijp zonodig uit in een theedoek. Splits de eieren en meng de dooiers door de amandelpulp. Meng de suiker, boter en een snufje zout. Schep kleine hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat. Bak de koekjes in circa 5-10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen zodat ze knapperig worden.

Gesuikerde amandelen
Rasp de citroen. Smelt in een pan de suiker met de citroenrasp. Roer de amandelen erdoor tot de amandelen volledig bedekt zijn met de suiker. Haal de amandelen uit de pan en laat ze afkoelen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.