Verwarm de oven voor op 160 °C. Bak de amandelen in de oven goudbruin, haal ze uit de oven en laat de oven aan staan. Laat de amandelen afkoelen.
Smelt de boter. Schep de amandelen, poedersuiker, kaneelpoeder, oranjebloesemwater en de boter in een foodprocessor, maal tot een smeuïge massa en draai er kleine balletjes van circa 4 centimeter van.
Snijd het filodeeg in gelijke stukken van circa 5 centimeter breed en circa 15 centimeter lang. Bestrijk een lapje filodeeg met de extra gesmolten roomboter en leg daarop een balletje met gemalen amandelen.
Vouw van rechts naar links zodat je een driehoek krijgt met daarin het amandelbolletje. Bestrijk het laatste stuk met boter en plak de briouats dicht. Herhaal dit met de andere lapjes en balletjes.
Leg de briouats op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met gesmolten boter. Bak ze in circa 15 minuten mooi bruin in de oven. Haal de briouats zodra ze goudbruin zijn uit de oven en week ze direct 3 minuten in de honing zodat ze zich vol kunnen zuigen.
Schep de geweekte briouats in een zeef en laat even uitlekken. Rooster intussen het sesamzaad circa 5 minuten in een droge koekenpan. Bestrooi de briouats met het sesamzaad en leg op een bord om af te koelen.
0 reacties