De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amadeuskoekjes

Rudolph van Veen's heerlijke amadeuskoekjes. Om je vingers bij af te likken.

60 min kooktijd
Amadeuskoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Roer de boter met de poedersuiker glad en voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 3 mm dik. Steek er met de steker ringen uit en leg de ringen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de cirkels in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen.

Pistachevulling
Maal de amandelen en de pistachenoten met de suiker heel fijn, meng het eiwit erdoor en breng op smaak met citroensap. Schep de vulling in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit dopjes vulling op de helft van de koekjes. Druk de andere helft van de koekjes er tegenaan.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Doop de koekjes voor de helft in de getableerde chocolade en laat circa 4 minuten uitharden. Bekijk hier de bereidingsvideo van chocolade tableren.

Doop de koekjes voor de helft door de chocolade.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker