De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aligot

Wil je iets anders op tafel neerzetten dan aardappelpuree? Probeer dan een keer Aligot! Een Franse klassieker.

30 min voorbereidingstijd
Aligot uit Bibi's Bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Deze aardappelpuree met kaas is een Franse klassieker en perfect voor de feestdagen."

Bereidingswijze

Aligot

  1. Schil de aardappelen en kook met een snuf zout in 20 minuten gaar. Giet af en houd wat kookvocht achter de hand.

  2. Stamp de aardappelen fijn en voeg eventueel een beetje kookvocht toe. Rasp de knoflook boven de puree.

  3. Zet de pan terug op het vuur en zet het vuur laag. Voeg nu de blokjes boter en de crème fraîche en roer door.

  4. Voeg de geraspte kaas in delen toe. Voeg pas een nieuwe portie toe wanneer de vorige is opgenomen. Blijf roeren door de puree. Breng op smaak met zout en peper.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker