Meng alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, met elkaar en kneed tot een soepel deeg. Voeg halverwege het kneden een klein beetje zonnebloemolie toe. Laat het deeg circa 10 minuten rusten.
Snijd het deeg in gelijke delen (1 deel per persoon). Bestuif de werkbank met bloem en rol de stukken deeg uit tot circa 0,5 centimeter dik. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de batbots om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
Mediterrane groente
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines en de courgette in plakken van circa 1 centimeter dik. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de salie fijn. Meng de groente met de knoflook, salie en een flinke scheut zonnebloemolie. Leg de groente op een met bakpapier beklede ovenplateau, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak circa 15 minuten in de oven.
Afghaanse yoghurt
Halveer de ingelegde citroen, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de munt en groene peper fijn. Meng de citroenschil, knoflook, munt en peper met de dikke yoghurt. Breng op smaak met de roze peper.
0 reacties