De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

acili ezme (pikante turkse dip)

Deze pittige Turkse dip is perfect om je gasten te verrassen op een borrel!

20 min voorbereidingstijd
aciliezme.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Acili ezme, of ook wel pittige dip, is op basis van fijngehakte tomaten en pepers dat gegeten wordt als salade of saus. Perfect met een broodje of bij gegrilde groentes of vlees. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaat in zeer kleine blokjes. Hak de ingemaakte groene pepers fijn. Hak 2/3e van de Turkse peterselie fijn. Pel en rasp de knoflook. Meng alles in een ruime mengkom. Voeg hieraan zout en peper en rode paprikavlokken toe. 

  2. Meng in een andere kom 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel rode peperpuree tot de peperpuree is opgelost. Meng het sap van een halve citroen door de rode peperpuree met olie. Meng dit daarna door de schaal met groenten. 

  3. Verdeel de mengkom groenten in 2 schalen. Pureer de ene helft met de staafmixer. Meng de gepureerde massa daarna weer door de mengkom niet gepureerde groenten. 

  4. Serveer de pikante dip in een schaal. Garneer de schaal met Turkse peterselie. Als je de smaak van de dip te pittig vindt kun je twee eetlepels granaatappelsiroop over de acili ezme schenken.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker