Pompoenpitten roosteren

Om pompoenpitten te bereiden moet je ze eerst uit de pompoen lepelen, schoonspoelen en goed drogen met keukenpapier. Er zijn 2 manieren om pompoenpitten te bereiden, namelijk: in de oven en in de pan. 

Pompoenpitten roosteren in de pan:

  1. Verhit een pan met olijfolie op middelhoog vuur.
  2. Voeg de pitten toe en roer ze door tot ze bruin worden, dit duurt 3 – 4 minuten.
  3. Haal de pitten uit de pan en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Bestrooi ze met zout, olie en kruiden of iets anders wat je lekker vind.
  5. Laat ze afkoelen

Pompoenpitten roosteren in de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng de pitten met 1-2 eetlepels olie. (wil je de pitten droog-roosteren? doe dit dan niet)
  3. Verdeel de pitten over een ovenplaat en zorg dat ze niet op elkaar liggen.
  4. Bestrooi de pitten eventueel met zout.
  5. Rooster ze 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin en knappering worden. (schep/schud de pitten elke 10 minuten door, zodat ze gelijkmatig kleuren.)
  6. Haal ze uit de oven (bestrooi ze eventueel met kruiden of andere smaakmakers) en laat ze afkoelen.

Zijn pompoenpitten gezond of ongezond?

Pompoenpitten zijn gezond, maar bevatten relatief veel calorieën (ongeveer 574 kcal per 100 gram). Daarnaast bevatten ze veel eiwitten en vezels, wat erg gezond is. Alhoewel ze bestaan uit behoorlijk wat verzadigd vet. En van verzadigd vet kun je beter niet te veel binnenkrijgen. Kortom, pompoenpitten bevatten gezonde voedingsstoffen, maar je kunt er vanwege de calorieën en het verzadigd vet beter niet te veel van nemen.

    Hoelang kun je pompoenpitten bewaren?

    Onbewerkte pompoenpitten bevatten veel vocht en zijn na 1 á 2 dagen niet meer houdbaar. Geroosterde pompoenpitten zijn daarentegen een stuk langer houdbaar. In een goed afgesloten verpakking zo'n 2 weken. In de vriezer zijn de pompoenpitten 2 maanden houdbaar. 

    CHECK HIER ONZE FAVORIETE POMPOENRECEPTEN