Video Hide Ads
Aan

1. Schilcher Kernöl Brauchart in Sankt Peter im Sulmtal

Bij deze bijzondere plek persen ze pompoenpitolie van de speciale Steiermarker pompoen. Dit lokale product is uitgegroeid tot de nationale trots van Oostenrijk. Om 1 liter pompoenpitolie te krijgen, heb je zo’n 35 pompoenen nodig. Kenmerkend is de dieprode kleur. Het is een aanrader om dit te eten met wat brood of als saladedressing.

pompoenpitolie maken uit steiermark

2. Buschenschank Haring in Eibiswald

Dit is één van de 800 wijnlokalen uit deze streek waar de Blauer Wildbacher groeit. Hier proef je wijnen uit één van de oudste rosé-regio’s in de wereld. Strijk neer op het idyllische terras en bestel een glas van de zelfgemaakte wijn. Combineer het met een charcuterie met lokale kazen en vleeswaren.

buschenschank vleesplank met glazen

3. Steirereck am Pogusch in Pogusch

Bij dit bijzondere restaurant eet je gerechten bij Heinz Reitbauer, de 13e beste chef van de wereld. In de aanliggende kas en moestuin worden de ingrediënten gekweekt die later bij jou op je bord komen. Met deze producten maakt hij bijzondere gerechten zoals de Gefullter Krautkopf. Een echt herftstig ovengerecht.

gevulde kool