Video Hide Ads
Aan

1. Alpe Innerkapell in Silbertal

In deze kaasboerderij wordt het bijzondere streekproduct Sura Kees gemaakt. Dit is een lichtzure zachte kaas die je al na een paar dagen al kan eten. De bijzondere kleur van de kaas is te danken aan een laagje paprikapoeder. In deze lokale boerderij wordt elke dag zo’n 80kg kaas geproduceerd.

surakees

2. Panaromagasthof Kristberg in Silbertal

Dit prachtige Gasthof staat niet alleen bekend om het prachtige uitzicht maar ook om Käsespätzle. Dit populaire Oostenrijkse gerecht vindt zijn oorsprong in dit gebied. Het is ontstaan omdat de arme boeren geen geld hadden voor vlees. Hier Vorarlberg maken ze het gerecht met lokale kazen waaronder de Sura Kees.

käsespätzle

3. Gasthof Hirschen in Schwarzenberg

In dit gezellige Gasthof kan je het streekgerecht Riebel proeven. Dit is gemalen en gedroogde maïs, een beetje vergelijkbaar met de Italiaanse Polenta. Zowel de liefhebbers van zoet als zout kunnen hier hun hart ophalen. Riebel kan je namelijk eten met appel, maar ook met vlees en kaas.

riebel