Het is 1999 - Britney Spears paradeert boven aan de hitlijsten, de Beckams waren het absolute powerkoppel, smartphones waren nog lang niet uitgevonden, en de The Naked Chef maakte zijn tv-debuut om de wereld van eten voorgoed te veranderen.

 

Met zijn kenmerkende recepten, charme en enorme enthousiasme voor écht lekker eten, liet Jamie zien dat koken een onterecht suf imago had. En zo begon zijn inmiddels 20 jarige wereldwijde campagne voor koken en goed eten.   

Na al die jaren heeft de chef nog steeds dezelfde recht-door-zee-aanpak als toen hij begon. Zo kreeg hij het in deze twee decennia voor elkaar om jongeren te trainen tot waardige chefs (Jamie’s Kitchen), baanbrekende campagnes te realiseren voor gezond eten (Jamie’s School Dinners; Jamie’s Food Revolution; Jamie’s Ministry of Food), en kon het publiek genieten van zijn succesvolle kookprogramma's (30-Minute Meals and Quick & Easy Food).  

Vanaf het eerste programma heeft Mr. Oliver ons geïnspireerd om plezier te hebben in het koken met verse ingrediënten. In de shows komen onderwerpen aan het licht die hem persoonlijk op dagelijkse basis bezighouden. Met in het bijzonder dierenwelzijn, gezonde voeding, maar bovenal verrukkelijke authentieke recepten. 

In deze show blikken we terug op de rijke tv-carriere van Jamie Oliver. Met verschillende fragmenten zie je alle hoogte- en dieptepunten van deze bijzondere deze chef.