De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalenspiesjes met frisse mangosalsa

Rijg de garnalen aan spiesen. Besprenkel de garnalen met olie.

Doe de mangoblokjes in een kom. Halveer de avocado.

20 min kooktijd
Garnalenspiesjes met frisse mangosalsa

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Rijg de garnalen aan spiesen. Besprenkel de garnalen met olie.

Doe de mangoblokjes in een kom. Halveer de avocado. Verwijder de pit met een scherp mes. Snijd het avocadovruchtvlees in de schil in blokjes. Schep de blokjes avocado met een lepel uit de schil en doe bij de mango.

Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper. Hak de rode peper fijn. Rasp de schil van de limoen, pers een halve limoen uit. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Voeg de rode peper, het limoenrasp en sap en de grof gehakte koriander bij de avocado en mango. Meng goed door. Breng de salsa op smaak met peper en zout en wat olijfolie.

Grill de garnalen 3 tot 4 minuten op een hete grill of bbq. Keer halverwege. Serveer de garnalenspiesen met de mangosalsa, garneer het gerecht met de partjes limoen en de kokosflakes.

Voor de Zin in de Zomer Special zijn de chefs naar de Dominicaanse Republiek afgereisd, op zoek naar culinaire inspiratie om jouw zomer lekkerder te maken! Danny, Angélique, Hugo, Estée en Mounir nemen je mee tijdens hun avontuur door het land én op het water. Van cacaoplantages tot varen op een catamaran en van kokosnoten uit de boom tot koken met locals; je ziet het allemaal in de heerlijke Zin in de Zomer Special!

Kijk voor de recepten en meer inspiratie om jouw zomer lekkerder én makkelijker te maken op 24Kitchen.nl.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker