De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante uiringen met lente-uidip

Pel en snijd de uien in dikke ringen en druk de rokken per 2 uit elkaar. Haal de uien eerst door de bloem, dan door het bierbeslag en vervolgens door het paneermeel. Bak de uiringen in ruim hete olie (180 °C) goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de krokante uiringen met de lente-uidip.

30 min kooktijd
Krokante uiringen met lente-uidip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Krokante uiringen (ca 15 minuten)
Pel en snijd de uien in dikke ringen en druk de rokken per 2 uit elkaar. Haal de uien eerst door de bloem, dan door het bierbeslag en vervolgens door het paneermeel. Bak de uiringen in ruim hete olie (180 °C) goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de krokante uiringen met de lente-uidip.

Bierbeslag (ca 10 minuten)
Klop de eiwitten stijf. Meng het bier met de bloem, olie en het ei en breng op smaak met zout en peper. Spatel de eiwitten erdoor.

Lente-ui dip (ca 5 minuten)
Snijd de lente-uitjes in kleine ringetjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker