24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Shortbread de-luxe

Rating 5/5

Dulche de leche
Breng een pan met water aan de kook, zet het dichte blikje in het water tot het onderstaat. Laat op laag vuur 2 uur koken. Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe. 

Pinda shortbread
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin. Maal de bloem met de pinda’s tot een fijn poeder. Meng de boter met de suiker tot de suiker is opgelost. Meng de pindabloem erdoor. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg in de vorm en bak in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het blikje gecondenseerde melk even afkoelen. Draai het blikje gecondenseerde melk voorzichtig open (pas op, kan onder druk staan!) en verdeel de dulche de leche over het lauwe shortbread en laat circa 1 uur afkoelen in de koelkast.


Chocotoplaag
Smelt de pure chocolade, de melk chocolade en de boter samen au bain-marie. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet de donkere chocolademassa over de koek. Lepel er strepen witte chocolade over en maak met behulp van een satéprikker een marmer effect.

Laat het shortbread even opstijven in de koelkast en snijd voor het serveren in stukken.

Thema: mooiste taartenVegetarisch ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen