De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zelfgemaakte dürüm met lamsvlees

Tantuni dürüm is een klassiek Turks gerecht dat bestaat uit een heerlijke dürüm met gekruid vlees afgetopt met uien, tomaat en verse peterselie. Karsu deelt haar waanzinnige recept voor de lekkerste dürüm met lamsvlees. 

45 min voorbereidingstijd
Tantuni durum

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Tantuni dürüm is een klassiek Turks gerecht dat bestaat uit een heerlijke dürüm met gekruid vlees afgetopt met uien, tomaat en verse peterselie. Karsu deelt haar waanzinnige recept voor de lekkerste dürüm met lamsvlees. 

Bereidingswijze

Bereiding durum:  

Stap 1: 
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Kneed goed door tot een zacht en elastisch deeg. Voeg eventueel extra water toe indien nodig. Draai het deeg tot een bol en dek af met een vochtige theedoek. Laat circa 10 minuten rijzen op een warme plek. 

Stap 2: 
Bestuif het werkblad met bloem. Maak 8 kleine bollen van het deeg. Rol stuk voor stuk uit tot een dunne cirkel terwijl de resterende bollen rusten onder een theedoek. Verhit een koekenpan en bak de dürüm aan beide kanten gaar. Herhaal totdat alle bolletjes deeg zijn gebakken in de pan. 

Toppings 

Snijd de tomaat in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Hak de peterselie. Snijd de augurk in plakken. 

Tantuni 

Stap 1: 
Snijd de lamsbout in blokjes. Verhit een pan op middelhoog vuur voeg het vlees en water toe aan de pan kook tot het vocht is verdampt.   

Stap 2: 
Voeg de zonnebloemolie toe en bak het vlees voor enkele minuten. Voeg vervolgens de specerijen toe aan het vlees en bak goudbruin.   

Opmaken tantuni dürüm  

Pak een dürüm en dep in de pan met vlees en leg op een bord. Schep er dan een lepel van het lamsvlees op. Garneer met de tomaten, groene pepers, ui, peterselie en augurk. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker