De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeebaars met basilicum en papillotte

20 min kooktijd
Zeebaars met basilicum en papillotte

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de baars in het midden op een vel bakpapier en breng op smaak met zout en peper. Let erop dat het bakpapier circa 3 cm aan elke kant uitsteekt. Pel de ui en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Pers een citroen. Snijd de andere citroen in partjes en leg opzij als garnering. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak ze fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Verdeel de laurierblaadjes, ui, knoflook, basilicum, citroensap en olijven over de pakketjes. Besprenkel de vis met olijfolie, vouw het bakpapier een paar keer dubbel en sluit het pakketje luchtdicht af. Herhaal dit voor alle vispakketjes. Bak de pakketjes circa 15 minuten in de oven.

Salade met walnoten
Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten en groene pepers fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak fijn. Verbrokkel de walnoten tot kleine stukjes met je handen. Meng in een kom granaatappelsiroop, olijfolie, zout en peper met elkaar. Meng de groente met de dressing. Leg de groente op de sla en strooi er de walnoten overheen.

Serveren
Maak het pakketje open op een bord, garneer met takjes peterselie, partjes citroen en serveer met de salade met walnoten.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker