Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en voeg de helft van de komijn en de kerrie toe. Rooster de amandelen circa 2 minuten in de olie op laag vuur. Haal ze daarna uit de pan.
Voeg opnieuw een scheutje olie en de resterende komijn en kerrie toe. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten in de olie. Voeg de kikkererwten toe en rooster circa 3 minuten mee in de pan en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Rasp de schil van de sinaasappels en voeg toe aan de kikkererwten. Snijd de schil weg en snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit. Knijp het sap eruit en voeg toe in de pan.
Voeg honing en witte wijnazijn toe en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Maak met de spiraalsnijder lange slierten van de wortels, doe op een bord en voeg er wat olie, zout en amandelen aan toe. Voeg de saus eraan toe en meng door elkaar.
Serveer de wortelspaghetti in een diep bord. Brokkel er wat feta overheen en garneer met de partjes sinaasappel en verse koriander.
0 reacties