De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlof met gekruid gehakt en couscous

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met ui, knoflook, specerijen, ei, paneermeel en pijnboompitten en breng op smaak met zout en peper. Snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in 12 plakken.

60 MIN
Witlof met gekruid gehakt en couscous

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Witlof met gekruid gehakt
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met ui, knoflook, specerijen, ei, paneermeel en pijnboompitten en breng op smaak met zout en peper. Snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in 12 plakken. Halveer de stronkjes witlof en bedek de snijkant met het gehakt. Wikkel er een plak courgette om, zet ze vast met een cocktailprikker en prik er een tomaatje aan. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de witlof erin. Bak de witlof in circa 20 minuten gaar.

Couscous met groene kruiden
Breng de bouillon aan de kook, schenk het over de couscous en laat circa 10 minuten wellen. Pluk de kruiden en snijd ze fijn. Roer de couscous los met een vork. Meng de kruiden erdoor. Halveer de citroen en breng de couscous op smaak met citroensap, olijfolie en versgemalen peper.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker