Pel en snipper de ui. Pel en hak knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus licht inkoken en vervolgens afkoelen.
Meng de ingredienten voor het pastadeeg in een kom en kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Verpak het in plastic folie en laat het deeg een half uur rusten. Rol er met de pastamachine lasagnevellen van.
Kook de penne ‘al dente’ en spoel koud met water. Kook 8 eieren in circa 8 minuten hard. Spoel ze koud en pel en snijd ze in partjes. Blancheer de spinazie in kokend water. Snijd de ham in reepjes. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de vorm in met olie en bekleed met de pastavellen en laat de vellen ruim overhangen. Meng de 2 rauwe eieren met de helft van de geraspte kaas door de bechamelsaus en schep de saus door de penne. Meng de spinazie met de pesto. Bouw de timpano als volgt op: Een vierde van de penne dan de spinazie en een beetje geraspte kaas. Een vierde van de penne, de helft van de tomatensaus, reepjes ham, blaadjes basilicum, partjes ei en een beetje geraspte kaas. Een vierde van de penne, de rest van de tomatensaus, blaadjes basilicum en de rest van de penne. Sla de vellen pastadeeg terug over de vulling.
Bak de timpano circa 1 uur in de oven. Laat de timpano circa 15 minuten afgedekt rusten voordat de bol op een bord of schaal gestort kan worden. Laat de timpano dan nog minstens 15 minuten staan voordat je hem aansnijdt. Anders is de bol nog te warm en zal snel inzakken.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
timpano
200 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Travel
In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties