Raapsteelsalade met groene asperges, bospenen en gebakken eend in graphics
Tamme eendenborst
Vlies de eendenborsten en verwijder de pezen.
Snijd de vetkant diagonaal in en dan kruislings nog een keer.
Meng de misopasta met het hete water en roer glad.
Smeer de vetkant van de eendenborst in en masseer het goed tussen het vet.
Verwarm een koekenpan en verhit een scheutje olijfolie.
Bak de eend eerst bruin op de vetkant op laag vuur.
Zo voorkom je het aanbranden van de misopasta.
Draai de eend om en bak de eend circa 5 minuten op de filetkant.
Laat de eend circa 10 minuten rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
Paprika hangop
Schep de yoghurt in een passeerdoek, bind het doek strak dicht met een touwtje en hang de yoghurt minstens 8 uur in de koelkast uit.
Verpak de paprika’s in dubbel aluminiumfolie en pof ze in 45 minuten zacht in de oven bij 165°C. Laat ze circa 30 minuten afkoelen in folie.
Verwijder de schil en de zaden.
Verwarm het vruchtvlees in een sauteuse met de saffraan tot al het vocht is verdampt.
Pureer de paprika fijn in de keukenmachine.
Laat afkoelen en roer door de hangop.
Breng op smaak met eventueel honing en witte peper uit de molen.
Groente
Schil de groene asperges vanaf de helft naar de onderzijde.
Snijd circa 1 centimeter van de harde onderkant af.
Blancheer de asperges in gezouten kokend water circa 2 minuten. Schep ze direct in ijswater.
Dep ze droog met keukenpapier.
Halveer ze over de lengte en een keer over de breedte.
Schil de bospenen en blancheer in gezouten kokend water.
Schep ze direct in ijswater.
Dep ze droog met keukenpapier.
Halveer ze over de lengte.
Leg de asperges en bospenen in de groene kruidenolie.
Eindbereiding en presentatie
Snijd de eend over de lengte in plakken van circa 3 millimeter.
Rooster ze kort in een bakpan met olijfolie.
Doe de paprikahangop in een spuitzak met gladde spuitmond van 1 centimeter doorsnede en spuit banen op het bord van circa 10 centimeter lang.
Verdeel de raapstelen, asperges en bospenen over de paprikahangop.
Leg de gebakken eend erop.
Druppel er balsamicoazijn en kruidenolie over.
Raapsteeltjes crémeuse met tomaatjes in sinaasappelstroop en zwarte olijvenpuree
Tamme eendenborst
Vlies de eendenborsten en verwijder de pezen
Snijd de vetkant diagonaal in en dan kruislings nog een keer.
Meng de misopasta met het hete water en roer glad
Smeer de vetkant van de eendenborst in en masseer het goed tussen het vet
Verwarm een koekenpan en verhit een scheutje olijfolie
Bak de eend eerst bruin op de vetkant op laag vuur.
Zo voorkom je het aanbranden van de misopasta
Draai de eend om en bak de eend circa 5 minuten op de filetkant
Laat de eend circa 10 minuten rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie
Paprika hangop
Schep de yoghurt in een passeerdoek, bind het doek strak dicht met een touwtje en hang de yoghurt minstens 8 uur in de koelkast uit.
Verpak de paprika’s in dubbel aluminiumfolie en pof ze in 45 minuten zacht in de oven bij 165°C. Laat ze circa 30 minuten afkoelen in folie.
Verwijder de schil en de zaden.
Verwarm het vruchtvlees in een sauteuse met de saffraan tot al het vocht is verdampt.
Pureer de paprika fijn in de keukenmachine.
Laat afkoelen en roer door de hangop.
Breng op smaak met eventueel honing en witte peper uit de molen.
Groente
Schil de groene asperges vanaf de helft naar de onderzijde.
Snijd circa 1 centimeter van de harde onderkant af.
Blancheer de asperges in gezouten kokend water circa 2 minuten. Schep ze direct in ijswater.
Dep ze droog met keukenpapier.
Halveer ze over de lengte en een keer over de breedte.
Schil de bospenen en blancheer in gezouten kokend water.
Schep ze direct in ijswater.
Dep ze droog met keukenpapier.
Halveer ze over de lengte.
Leg de asperges en bospenen in de groene kruidenolie.
Eindbereiding en presentatie
Snijd de eend over de lengte in plakken van circa 3 millimeter.
Rooster ze kort in een bakpan met olijfolie.
Doe de paprikahangop in een spuitzak met gladde spuitmond van 1 centimeter doorsnede en spuit banen op het bord van circa 10 centimeter lang.
Verdeel de raapstelen, asperges en bospenen over de paprikahangop.
Leg de gebakken eend erop.
Druppel er balsamicoazijn en kruidenolie over.
0 reacties