De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tartiflette

Breng het wintersportgevoel in huis met deze Franse klassieker - de tartiflette.

20 min. voorbereidingstijd
15 min. oventijd
Direct naar recept
Tartiflette

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Als je weleens op wintersport gaat, weet je dat deze tartiflette een hartverwarmende Franse klassieker is. Gelukkig kun je het ook makkelijk thuis maken!"

Bereidingswijze

Tartiflette

  1. Snijd de aardappels in schijfjes. Snipper de ui.

  2. Kook de aardappelschijfjes in 15 minuten gaar in gezouten water. Lek de aardappelen uit.

    Tijd besparen? Gebruik voorgekookte aardappelschijfjes in plaats van vastkokende aardappels.

  3. Bak de spekreepjes krokant in een droge koekenpan op middelhoog vuur en voeg halverwege de gesnipperde ui toe. Bak nog een paar minuten mee.

  4. Schenk de wijn in de pan. Laat inkoken totdat alle wijn is opgelost.

  5. Zet het vuur uit, voeg de slagroom toe en meng even door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Verwarm de oven tot 200 °C.

  7. Halveer de teen knoflook en wrijf de ovenschaal hiermee in. Verdeel de helft van de aardappels gevolgd door de helft van het spek-uimengsel.

  8. Herhaal dit met de overgebleven helft van de aardappels en het spek-uimengsel.

  9. Snijd de camembert in plakjes en verdeel dit als laatste over de ovenschaal.

  10. Bak de tartiflette in 15 minuten of totdat de camembert goudbruin en knapperig is.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.