De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tagliatelle con funghi e zucchine allo zafferano e sogliola (Tagliatelle met paddenstoelen, courgette, saffraan en scholfilet)

Vers gemaakte tagliatelle met gebakken scholfilet, champignons, courgette en saffraansaus.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tagliatelle con funghi e zucchine allo zafferano e sogliola (Tagliatelle met paddenstoelen, courgette, saffraan en scholfilet)

Bereidingswijze

Pastadeeg
Strooi het bloem op de werkbank en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren, water en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in keukenfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Saus
Meng de saffraan met de witte wijn. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snijd de paddenstoelen klein. Snijd de courgettes in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot en knoflook. Voeg de courgette toe en bak kort mee. Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 5 minuten mee. Blus af met de saffraan witte wijn.

Tagliatelle
Rol het pastadeeg uit met een rolstok tot een dunne plak en snijd er dunne repen van. Kook de tagliatelle in circa 3 minuten gaar in ruim water met een beetje zout. Meng de gekookte tagliatelle met de saus en schenk de room erbij. Verwarm nog circa 1 minuut. Roer goed door en schep in een diep bord. Leg de gebakken scholfilet er boven op en garneer met een takje peterselie.

Gebakken scholfilet
Dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zeezout. Bloem de filets aan beide kanten. Verhit de zonnebloemolie en bak de filets aan beide kanten in circa 4 minuten goudbruin.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.