De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spareribs Memphis style

Heerlijke spareribs uit Memphis!

180 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spareribs Memphis style

Bereidingswijze

Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben). Stamp met de vijzel de specerijen en zout. Wrijf de spareribs in met het specerijenmengsel. Laat ze minimaal 3 uur marineren. Verwarm de oven voor op 190 ºC (hetelucht 170 ºC). Leg de ribben met de bolle kant naar boven op de bakplaat en giet circa 1 cm water op de bakplaat. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en laat ze in circa 2,5 uur gaar worden. Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en leg ze nog even op de barbecue of onder de grill, zodat ze een mooie glanzende laag krijgen.

Barbecuesaus
Laat alle ingrediënten circa 30 minuten zachtjes koken tot een glanzende saus. Verdun de saus eventueel met water. Verwijder de tijmtakjes.

Dit recept komt uit de aflevering over Memphis van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

3 reacties

Super recept. Al heel veel succes meegehad
Marina Veltenaar
24-12-2023
Ik maak deze keer op keer samen met mijn moeder. Echt heerlijk! Binnenkort weer maken voor de bbq met mijn vriendengroep.
Milan van der Heide
30-04-2024
Super super recept . Goed gelukt overheerlijke ribs. Sappig en gaar
Nelly Vollebregt Krap
10-05-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.