1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
2. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente (beetgaar).
3. Pel en snijd de knoflook grof. Doe in de vijzel met een beetje grof zeezout en plet met de stamper of doe in de hakmolen.
4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 3 minuten goudbruin. Schud regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Haal uit de pan (anders verbranden ze alsnog) en zet apart.
5. Snijd de Parmezaanse kaas in stukken en maal in de hakmolen. Rasp de schil van de citroen boven de hakmolen. Doe de knoflook met het zout (uit de vijzel) en de pijnboompitten erbij.
6. Doe de panko met 2 eetlepels olijfolie en chiliflakes in de koekenpan en rooster krokant. Breng op smaak met zout.
7. Pluk de blaadjes van de basilicum.
8. Neem wat van het spaghetti-kookwater uit de pan en giet de spaghetti af.
9. Maal de ingrediënten in de hakmolen fijn. Doe de spinazieblaadjes, 100 milliliter olie en de basilicumblaadjes erbij. Voeg wat extra zout en peper toe en draai tot pesto.
10. Meng een goeie lepel van de pesto en een scheutje kookwater door de spaghetti. Schep er evt. een klontje boter door.
11. Snijd de citroen in parten. Verdeel de pasta over de borden. Strooi het geroosterde broodkruim erover, leg er eventueel nog een klontje boter op. Garneer met de citroen en een topje basilicum. Rasp er Parmezaanse kaas over.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties