Salade met gepocheerde peren
- Breng een pannetje met het water, suiker, witte wijn en het kaneelstokje tegen de kook aan.
- Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in vieren. Kook de peren in het suikerwater in circa 12 minuten zacht. Haal de peren uit het vocht, laat ze uitlekken en snijd in stukken. Bewaar het vocht.
- Meng in een grote kom de witte wijnazijn, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper met een scheutje perenkookvocht. Schenk al roerend met een garde de olijfolie extra vierge erbij.
- Verhit een droge koekenpan en rooster de pecannoten circa 4 minuten.
- Snijd de radijs in vieren.
- Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Snijd de camembert in blokjes.
- Verwijder de onderkant van de waterkers en snijd de waterkers grof.
- Meng de peren, pecannoten, radijs, avocadoplakken, waterkers en de camembert door de dressing.
- Snijd het roggebrood in gelijke stukken.
Serveren
- Verdeel de salade met gepocheerde peren over borden en steek de stukjes roggebrood er in.
0 reacties