- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zoete aardappels
- Schil en snijd de aardappels in partjes.
- Meng de aardappels in een ovenschaal met een scheutje olijfolie en bak de aardappels in de oven in circa 30 minuten gaar.
Glaceersaus
- Was en snijd 2 tomaten in blokjes.
- Schil en rasp de gember.
- Kook in een pan de tomatenblokjes, de gember, honing, ketchup, korianderpoeder, komijnpoeder en 200 ml water tot de helft in.
- Zeef de saus.
Hamburgersaus
- Meng de chilisaus met de piccalilly
Hamburgers
- Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook en chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de bruine basterdsuiker, ei en paneermeel toe en meng goed door.
- Vorm 4 burgers en maak, met een flesdopje of je vinger, een gaatje in het midden.
- Bestrijk de hamburgers met olie.
- Verwarm een grillpan voor. Snijd de broodjes open en grill de sesambroodjes circa 2 minuten.
- Grill de hamburgers in circa 2 minuten per kant gaar.
- Was en snijd de bladeren van de kropsla los.
- Snijd de tomaten en de komkommers in plakjes.
- Bestrijk de hamburgers met een lepel glaceersaus.
- Beleg de broodjes met de sla, tomaat en komkommer. Leg er een hamburger op en schep met een lepel de hamburgersaus in het gaatje.
0 reacties