De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rucola-stamppot

Een heerlijke variatie op een ouderwetse Hollandse stamppot. Jet van Nieuwkerk laat je in Lekker snel! zien hoe je deze rucola-stamppot maakt.

30 min voorbereidingstijd
rucolastamp

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Schil de aardappelen. Breng een pan water aan de kook. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten gaar. 

  2. Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in kleine blokjes. 

  3. Bak de chorizo in een droge koekenpan in 6 minuten knapperig. Bewaar de chorizo in een kommetje tot gebruik.

  4. Fruit in het bakvet van de chorizo de ui tot deze zacht is.

  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. 

  6. Giet de zoete aardappelen af. Stamp daarna in de pan tot een puree. Breng de puree op smaak met de mosterd, peper en zout. 

  7. Hak de rucola grof door en meng samen met de gebakken uien en de helft van de chorizo door de zoete-aardappelpuree heen.

  8. Verdeel de rucola-stamppot over de borden en bestrooi met de andere helft van de chorizo en de geroosterde pijnboompitten.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker