24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Rozemarijnspiesjes met spruiten en halloumi

Rating 0/5

Groene salsa

• Pel de knoflook.
• Mix in het bakje van de staafmixer de knoflook, kervel, kappertjes, rasp en sap van de citroen en een scheut olijfolie tot een salsa.
• Breng de salsa op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Spiesjes

• Breng in een pan water met een beetje zout aan de kook.
• Maak de spruitjes schoon en blancheer voor circa 3 minuten in het kokende water. Spoel de spruiten daarna koud.
• Snijd de halloumi in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter.
• Prik met de satéprikker gaatjes in de spruiten en de blokjes halloumi.
• Was de takjes rozemarijn en rijg de spruitjes en halloumi om en om aan het takje. Bestrijk de spiesjes met olijfolie.
• Verwarm de grillpan voor. Rooster de stokjes rondom circa 1 minuut per kant.
• Rasp Parmezaanse kaas over de spiesjes in de grillpan en doe er alvast wat salsa op. Grill nog even kort door voor het serveren.

Serveren
Leg de spiesjes op een schaal en doe nog wat salsa erbij.

Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Estée Strooker