Romige prei-pasta
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Halveer de preien in de lengte, was de preien en snijd ze in gelijke halve ringen. Kook de preien in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de boter in een brede pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem in circa 2 minuten. Schenk de witte wijn erbij en kook circa 1 minuut. Schenk de melk erbij en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Breng het geheel aan de kook en kook in circa 5 minuten tot een dikke saus.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Snijd de olijven in ringetjes en voeg ze met de zongedroogde tomaten toe aan de saus. Meng de prei en de Parmezaanse kaas erdoor.
- Snijd de peterselie fijn.
- Meng de pasta en twee derde van de peterselie door de saus.
Serveren
- Verdeel de romige prei-pasta over borden en strooi de resterende peterselie eroverheen.
0 reacties