De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige andijviestamppot

30 min (voor)bereidingstijd
Pittige andijviestamppot

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappels droog.
  • Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.

Andijvie

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder.
  • Snijd de andijvie in tukjes, voeg de andijvie toe en bak in circa 5 minuten gaar.
  • Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Geitenkaasballetjes

  • Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof.
  • Rol kleine balletjes van de geitenkaas en rol ze door de cashewnoten.

Serveren

  • Verdeel de pittige andijviestamppot over borden. Serveer met de geitenkaasballetjes.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker