De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta vongole e cozze

Was de vongole en mosselen kort onder koud, stromend water. Verwijder de eventuele baarden en gooi exemplaren met een kapotte schelp weg. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Pel ondertussen de knoflook en hak fijn.

30 min kooktijd
Pasta vongole e cozze

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Was de vongole en mosselen kort onder koud, stromend water. Verwijder de eventuele baarden en gooi exemplaren met een kapotte schelp weg.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Halveer de chilipepers, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de chilipeper aan.
Voeg de schelpdieren toe, schep om en schenk het bier in de pan. Leg een deksel op de pan en kook de vongole en mosselen circa 3 minuten totdat alle schelpen openstaan. Verwijder eventuele exemplaren die dicht blijven.
Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze en het bieslook fijn.
Schep de spaghetti, het bieslook en de peterselie voorzichtig door de vongole. Besprenkel met het citroensap en roer de roomboter erdoor.
Serveer direct.

Giovanni Caminita is trotse eigenaar van zijn restaurant Trattoria Casa Caminita. In Casa Caminita ontvangt Giovanni bekende vrienden zoals Irene Moors, Marco Borsato, Humberto Tan, Angela Groothuizen en Robert ten Brink in zijn eigen restaurant. Samen halen zij herinneringen op, maken ze muziek en bereiden ze een heerlijk Italiaans gerecht voor alle gasten in het restaurant.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker