Verwarm de oven voor op 180 °C.
Aardappels
Snijd de aardappels in partjes van 1 bij 1 centimeter dik.
Meng de aardappels met kokosolie en breng op smaak met zout en peper.
Bak de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Roer ze halverwege even door.
Kwarkmayonaise
Schep de kwark in een kom en roer de specerijen, mosterd, honing, en olijfolie erdoor.
Snijd bieslook fijn en roer de bieslook door de kwarkmayo.
Breng op smaak met zout en peper.
Superfood salade
Meng in een kom de sla met een flinke scheut olijfolie.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge pan goudbruin.
Meng de sla met de paprika’s , pompoen- en zonnebloempitten, tomaatjes en sap van een halve citroen.
Breng op smaak met zout en peper.
Guacamole
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Pel en snipper de sjalot.
Pureer de avocado, sap van de resterende halve citroen, olijfolie, sojasaus, sjalotje, honing en chilipoeder met de staafmixer.
Breng op smaak met zout.
0 reacties