- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat de spinazie in een zeef heel goed uitlekken. Druk evt. met een lepel het vocht eruit.
- Pel en snipper de ui. Rasp de Parmezaanse kaas en de citroen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Hak de peterselie met stelen en al fijn.
- Verhit 15 g boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Meng van het vuur af de spinazie, ricotta, peterselie, Parmezaanse kaas en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de overige boter smelten.
- Leg de filovellen dakpansgewijs (5 cm overlap) in een lange baan
- (1,5 meter) op het werkblad. Plak de overlap vast met gesmolten boter. Bestrijk het deeg met boter. Maak een lange baan van de vulling (1,5 centimeter van de rand). Rol het deeg voorzichtig op tot een slang. Rol de slang voorzichtig rond op. Leg de spinazietaart in een ingevette vorm, bestrijk met boter en bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer een tomatensalade bij de spinazietaart.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
opgerolde spinazietaart
Een hartige taart van ricotta en spinazie. Geweldig bij de borrel of als bijgerecht.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Een quiche maar dan anders: de opgerolde spinazietaart. De feta is vervangen door ricotta wat de hartige taart een zachte smaak geeft. Serveer als bijgerecht of bij de borrel.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Zoete Spruiten
Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?
Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.
De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.
Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties