De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsfilet in kadayıf deeg met wortel-basilicumpuree

20 min kooktijd
Lamsfilet in kadayıf deeg met wortel-basilicumpuree

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Lamsfilet in kadayifdeeg
Pel en hak de knoflook fijn. Ris de rozemarijn en hak de blaadjes fijn. Verhit de knoflook met granaatappelsiroop en melasse in een sauspan en laat kort koken. Dompel de lamsfilets in de knoflook-granaatappelsaus en bak in circa 2 minuten om en om bruin in een koekenpan. Bestrooi de lamsfilet met rozemarijn en het kadayıf deeg en bak goudbruin.

Wortel-basilicumpuree
Kook de wortels en basilicum en pureer met een staafmixer. Voeg de room toe. Verdeel de puree over vier borden en leg er het lamsvlees op. Besprenkel met de saus.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker