- Meng de speculaaskruiden en peper met de bloem, het bakpoeder en het zout.
- Doe het bloemmengsel met de boter, suiker en stroop in de keukenmachine. Meng, voeg de melk toe en draai tot een deeg.
- Maak 2 bollen van het deeg, verpak in plasticfolie en leg (20 minuten tot 2 dagen*) in de koelkast.
- Laat voor de karamel de suiker met het water in een pan met dikke bodem smelten en karamelliseren. Schenk op een met bakpapier beklede bakplaat en laat uitharden.
- Verwarm de oven voor op 155 ˚C.
- Rol de bollen deeg uit in een rol, snijd elke rol 12 stukken en rol bolletjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk iets plat en bak circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de kruidnoten uit de oven, leg op een koelrek met plaat met bakpapier eronder en laat afkoelen.
- Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie.
- Hak ondertussen de karamel in stukjes.
- Schenk de chocolade over de kruidnoten, strooi de karamel en het zeezout erover en laat uitharden.
TIP: *Maak gerust het deeg 1-2 dagen van tevoren, dan kunnen de smaken goed intrekken, daar worden de kruidnoten alleen maar smakelijker van.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties