De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kerrie-bloemkoolsoep met knoflookgarnalen

20 MIN
Kerrie-bloemkoolsoep met knoflookgarnalen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kerrie-bloemkoolsoep

  • Pel en snipper de ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de bloemkool, aardappels en kerriepoeder toe en bak circa 4 minuten.
  • Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Kook in circa 8 minuten gaar. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Pluk de koriander en voeg toe aan de soep.

 Knoflookgarnalen

  • Maak de garnalen indien nodig schoon. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen met de resterende knoflook om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de citroen en blus de garnalen af met het sap van de citroen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Serveren

  • Verdeel de kerrie-bloemkoolsoep over soepborden/soepkommen. Verdeel de garnalen over de soep.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker