Kerrie-bloemkoolsoep
- Pel en snipper de ui grof.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Schil en snijd de aardappels in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de bloemkool, aardappels en kerriepoeder toe en bak circa 4 minuten.
- Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Kook in circa 8 minuten gaar. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Pluk de koriander en voeg toe aan de soep.
Knoflookgarnalen
- Maak de garnalen indien nodig schoon. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen met de resterende knoflook om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
- Halveer de citroen en blus de garnalen af met het sap van de citroen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de kerrie-bloemkoolsoep over soepborden/soepkommen. Verdeel de garnalen over de soep.
Meld je aan en praat mee