24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Kabeljauw met Hollandse garnalen in witte wijnsaus

Rating 0/5

Witte wijnsaus met Hollandse garnalen

  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten.
  • Schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken.
  • Schenk de room erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
  • Zeef de saus en roer de garnalen erdoor.

Kabeljauwfilets

  • Controleer het vel van de kabeljauw op schubben. Snijd de kabeljauw op de velkant diagonaal in, maak totaal 4 sneden.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw rustig op de vel kant in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Draai de vis om en bak nog circa 2 minuten. Breng de vis op smaak met een beetje zout en peper.
  • Serveer de vis met de velkant naar boven.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen