De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Groene viscurry

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Groene viscurry

Bereidingswijze

Groene curry
Verdeel de kabeljauw in 4 porties en wentel de kabeljauw door de bloem. Smelt de boter in een pan en bak de kabeljauw om en om goudbruin. Pel en snipper de sjalotten, kneus de kardemompeulen en snijd de peper in ringetjes. Voeg de sjalotten, kardemom, kaneel, vadouvan en peper toe en blus af met de bouillon. Stoof de vis op laag vuur gaar. Blancheer de groene kruiden en waterkers en spoel ze koud. Pureer ze met de currypasta in de blender en schenk de curry in een pan. Verwarm de groene curry vlak voor het serveren tot de curry lauwwarm is en breng op smaak met zout.

Papadums en dip
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook, kurkuma en komijn en blus af met de bouillon. Meng de knoflook met specerijen door de yoghurt. Verwarm de frituur voor op 180 ºC. Frituur de papadums goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de vis met specerijen en groene curry over borden en zet de papadums in de dipsaus. Serveer met gekookte rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.