De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gestoofde kalfswang uit Suriname

Laat je verrassen door dit heerlijke Surinaamse gerecht!

160 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gestoofde kalfswang uit Suriname

Bereidingswijze

Marinade
Pel en hak de knoflook fijn en meng met het komijnpoeder, de azijn en de olie.

Kalfswang
Snijd de kalfswang in grove stukken. Voeg de marinade toe en masseer het vlees ermee. Laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren.

Verhit een scheutje olie in een pan. Strooi de suiker in de pan en karamelliseer de suiker goudbruin. Voeg het vlees en dan de apenjus toe. Bak circa 5 minuten op laag vuur tot het vlees rondom bruin is. Hak de peterselie. Pel en snipper de uien en de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Ris de tijm. Schil en rasp de gember. Voeg de ui, sjalot, knoflook, bosuitjes, tijm, gember, kruidnagels en het 5-spicespoeder toe aan het vlees. Voeg water toe tot het vlees net onder staat. Snijd de peper in dunne ringen. Voeg de peper en de laurier toe en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan.

Laat het vlees op laag vuur met de deksel op de pan in circa 40 minuten gaar stoven.

Bitawiri
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de bitawiri circa 2 minuten en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer
Serveer de kalfswang met Surinaamse rijst en bitawiri

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.