De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gesauteerde coquilles met champignons in roomsaus

Was de coquilles met koud water.
Breng op smaak met wat zout en zwarte peper.
Verhit boter in een pan en bak de coquilles aan beide kanten gaar.
Leg de coquilles op een bord.
Hak de bladpeterselie en de knoflook fijn en doe deze samen met de wijn en de boter in dezelfde pan en breng aan de kook.
Giet de saus over de coquilles en serveer direct.

15 min kooktijd
Gesauteerde coquilles met champignons in roomsaus

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gesauteerde coquilles

  • Was de coquilles met koud water.
  • Breng op smaak met wat zout en zwarte peper.
  • Verhit boter in een pan en bak de coquilles aan beide kanten gaar.
  • Leg de coquilles op een bord.
  • Hak de bladpeterselie en de knoflook fijn en doe deze samen met de wijn en de boter in dezelfde pan en breng aan de kook.
  • Giet de saus over de coquilles en serveer direct.

Champignons in roomsaus

  • Maak de champignons schoon en halveer ze.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Hak de koriander fijn.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook gaar.
  • Voeg ten slotte de crème fraîche en de koriander toe, breng op smaak met zout en zwarte peper en serveer als bijgerecht.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker