De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geroosterde kip met lentegroente en noedels

Een gerecht van kruidige geroosterde kip met frisse lentegroente.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Geroosterde kip met lentegroente en noedels

Bereidingswijze

Bouillon
Snijd de gember, koenjit en chilipeper grof. Halveer en pers de sinaasappel uit. Kneus de ketoembar en voeg samen met de gember, koenjit, chilipeper, sinaasappelsap en een halve uitgeperste sinaasappel toe aan de kippenbouillon. Breng de bouillon op smaak met de currypasta en breng de bouillon aan de kook. Gebruik een scherp mes om de kipfilets kruislings in te snijden, snijd circa 1 centimeter diep. Leg de filets in de bouillon. Leg de deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de kip circa 30 minuten garen.

Lente-groente
Leg de mini preien op de grill, blaker ze in 15 minuten om en om zwart en leg ze op een bord. Snijd de radijsjes in vieren. Schil en snijd de bospeentjes in schuine dunne plakjes. Verhit de olie in de wok en bak de shiitakes, wortel en radijs op hoog vuur 1 minuut.

Gebrande kip
Haal de kip uit de bouillon en leg op een bord. Bestrijk de kip met de boter en brand af met de gasbrander zodat de kip een roostersmaak krijgt.

Serveren
Snijd de kipfilets in vieren. Verdeel de kip over de borden. Pel de buitenste zwarte laag van de mini preien en snijd de preien in stukken. Verdeel de groente speels rond de kip. Snijd de lavas grof, pureer met olijfolie en verdeel over het gerecht. Knip de Chili Cress los en verdeel over de groente. Schep als laatste een flinke soeplepel bouillon over het gerecht en garneer met de mini prei.

Serveer met noedels

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.