De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde auberginepuree met gemarineerd teriyakivlees

25 min kooktijd
Geroosterde auberginepuree met gemarineerd teriyakivlees

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Snijd de biefstukken verticaal en prik ze op satéstokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Doe de teriyakisaus, honing, worcestersaus, mosterd, zout, zwarte peper en de helft van de knoflook in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Marineer het vlees met de saus en laat het een paar minuten intrekken.
  • Prik de aubergines op een vork en rooster ze boven het fornuis.
  • Pluk de blaadjes van de bladpeterselie en snijd de peterselie fijn.
  • Rasp en pers de citroen.
  • Pel de geroosterde aubergines als ze iets afgekoeld zijn en meng ze met de roomboter, bladpeterselie, citroen en crème fraîche en pureer het geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de rest van de knoflook toe.
  • Bak het vlees gaar in een grillpan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Schep de auberginepuree op een bord en serveer met het vlees op de puree.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker