De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroerbakte sperzieboontjes met pinda

Kook de rijst met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vijzel de pinda’s fijn en snijd de peper in dunne ringetjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en hak de gember fijn. Kneus en hak de sereh fijn en snijd de lente-ui in ringetjes.

30 min kooktijd
Veganistische recepten: sperzieboontjes

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de rijst met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vijzel de pinda’s fijn en snijd de peper in dunne ringetjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en hak de gember fijn. Kneus en hak de sereh fijn en snijd de lente-ui in ringetjes.

Verhit een scheutje (knoflook) olie in de pan en fruit de kerrie en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de peper, knoflook, sereh, gember en het witte gedeelte van de lente-ui toe toe en fruit even mee. Dop de sperziebonen en snijd ze eventueel doormidden.

Voeg de sperziebonen, pinda’s en bruine suiker toe en wok het geheel circa 4 minuten. Blus af met de sojasaus. Voeg als laatste de kokosmelk, de taugé en de rest van de lente-ui toe en laat het geheel kort doorkoken. Snijd de koriander grof.

Serveer de geroerbakte boontjes met een kommetje witte rijst en garneer met de verse koriander.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker