Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en breng de aardappels op smaak met nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper.
Gebakken cherrytomaten
- Pel en snipper de ui grof.
- Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de selderij fijn.
- Halveer de citroen.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de kappertjes en de tomaten toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de peterselie en het sap van een halve citroen toe. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Meng in een kom de rucola met een beetje olijfolie extra vierge.
Sliptongetjes
- Dep de sliptongetjes droog met keukenpapier.
- Wentel de vis door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
- Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de vis om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de aardappels, gebakken cherrytomaten, sliptongetjes en de rucola over borden. Serveer met een partje citroen.
0 reacties