De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Engelse kerstcake

Deze Engelse klassieker is perfect voor de feestdagen.

3000 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Engelse kerstcake

Bereidingswijze

Vruchtenvulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de brandy met de rum, vanillemerg, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder en de kardemom aan de kook. Hak de dadels, vijgen, abrikozen en de noten. Meng met de overige ingrediënten en voeg aan de kokende drank toe. Laat het geheel circa 10 minuten doorkoken. Haal van het vuur en laat de vulling 2 dagen afgedekt in de koelkast rusten.

Cake
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Klop de boter met de bruine basterdsuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Meng de vruchtenvulling door het beslag. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cake in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.

Vanillefrosting
Meng in een pan de eidooiers met de slagroom, suiker en de vanillesuiker. Gaar op laag vuur zonder te koken. Laat afkoelen. Meng de boter erdoor tot er een romige frosting ontstaat.
Verdeel de vanillefrosting over de kerstcake.

Garnering
Maak de druiven nat en wentel ze door de suiker. Halveer de vijg en snijd de sinaasappel in plakjes. Halveer de kumquat. Leg het fruit samen met de druiven en de hulst op de kerstcake. Bestuif met poedersuiker. Wikkel er een mooi rood kerstlint omheen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.