De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Crunchy geitenkaaslollipops

Rol met vochtige handen bolletjes van de geitenkaas, ter grootte van een pingpongbal. Laat de bolletjes circa 15 minuten opstijven in de koelkast. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, ris de tijm en voeg bij de olie. Voeg de pompoenpitten toe en bak ze circa 3 minuten tot ze allemaal open zijn gepoft. Houd de pan continu in beweging.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Crunchy geitenkaaslollipops

Bereidingswijze

Rol met vochtige handen bolletjes van de geitenkaas, ter grootte van een pingpongbal. Laat de bolletjes circa 15 minuten opstijven in de koelkast.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, ris de tijm en voeg bij de olie.

Voeg de pompoenpitten toe en bak ze circa 3 minuten tot ze allemaal open zijn gepoft. Houd de pan continu in beweging.

Laat de pompoenpitten afkoelen in een bakje.

Halveer de granaatappel en tik met een lepel de pitjes eruit. Verwijder de witte vliesjes.

Wentel de geitenkaasballetjes door de honing en vervolgens door de granaatappelpitjes. Druk de pitjes een beetje aan en wentel de balletjes door de pompoenpitten. Druk de bolletjes voorzichtig aan, prik er een lollystokje in en steek ze rechtop in een met rijst of zaadjes gevuld glas. Garneer met een stukje bieslook.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.