Crêpes
Stap 1:
Giet de melk in een kom en voeg bloem, eieren, suiker en zout toe en roer tot een glad beslag.
Stap 2:
Laat de boter smelten en roer het door het beslag.
Stap 3:
Bak in een koekenpan of flensjespan dunne flensjes van het beslag.
Sinaasappelsaus
Stap 1:
Wrijf de suikerklontjes over de schil van een sinaasappel. Pers de sinaasappels en citroen uit.
Stap 2:
Laat in een pan met dikke bodem de suiker en de suikerklontjes karamelliseren (druk de suikerklontjes even los met een vork).
Stap 3:
Voeg de boter toe en blus af met het citroen- en sinaasappelsap. Laat inkoken tot stroopdikte.
Stap 4:
Zet de afzuigkap uit. Leg de flensjes in de pan en voeg een scheut likeur toe. Steek de likeur aan en flambeer de flensjes.
De crêpes suzette serveren
Leg de crêpes op de borden (3 per persoon) en serveer er een bolletje vanille-ijs bij.
Dit recept komt uit de aflevering over Parijs van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties